Alla inlägg under augusti 2007

Av Nenny - 22 augusti 2007 07:39

Veckan började inte bra. Vågskrället visar 79 kilo och det tyckte jag INTE om. Tog mig till jobbet och det strular med inloggningar o lösenord. Det tar en kvart innan jag får rätt på det. Sen har jag mer eller mindre glömt häften av alla kommandon. Men det kom tillbaka efterhand. Kom hem och stack till gymet. Där gick det bra i alla fall. Fast jag har 5 kilo (minsta möjliga) på axelpressen och där klarar jag inte 15 x 3. Hahaha oj vad svag jag måste vara i axlarna... Kom hem och åt och trots resultatet på vågen imorse så sätter jag i mig glass också. Hur är jag funtad egentligen??? 


Gårdagen gick lite bättre och idag ska det gå ännu bättre. Jag ska ta en timmes promenad ikväll och imorgon ska vi köra styrketräning igen.


Tack a-k för ditt inlägg:

"Låter som du kan allt redan! Praktisera är ett annat problem men det fixar du :)"

För det är ju så det är. Jag kan nog allt (det mesta i alla fall) men jag har problem att tillämpa det i praktiken. Men jag jobbar på det....


Av Nenny - 19 augusti 2007 13:53

Bloggen kastade ut mig innan. Får se om det går bättre nu då?!


Jodå. Min hemmagjorda müsli blev riktigt bra. Jag toppade med kanel och torkade äppelbitar. Det blev jättegott!!

Jag är verkligen ingen mästerkock och när jag lyckas göra nåt bra blir jag alltid glad. Även om det gäller en sån liten sak som att göra egen müsli.


Idag är min sista semesterdag och imorgon börjar vardagen igen. Det har varit en skön semester men jag har fått ett REJÄLT återfall när det gäller maten. Jag har ätit och jag har ätit mycket. Det har blivit pizza, godis, chips, glass o mat mat mat. Och vad har jag lärt mig av detta då?? Jo att jag inte alls kommit in i några bra vanor som jag kanske trodde att jag hade gjort. Jag är lat och faller på tok för lätt för både sug och frestelser. Jag saknar den motståndskraft jag skulle vilja ha.


Men men. Jag kan inte göra mer än blicka framåt och se till att jag jobbar STENHÅRT med motion o kost framöver. Mat ska lagas, motionen ska utföras o fås rutin på igen, frukt ska ätas, styrketräning ska göras o maten ska antecknas i matdagboken. De kilona jag lagt på mig på dessa 4 veckor ska bort igen. Och givetvis mer därtill. Nån gång ska jag väl lära mig.... ;)



Av Nenny - 19 augusti 2007 11:06

Nu bråkar bloggfan igen. Börjar tröttna rejält på att bli utslängd när jag ska spara mitt inlägg... Morrrrrrr

Av Nenny - 18 augusti 2007 11:41

Idag har jag gjort egen müsli!!


Jag ville ha en müsli som var ekologisk o utan russin o sånt i. Så jag gjorde en egen. Vi körde ut en liten gårdsbutik här utanför Klippan som bara har ekologisk mat. Där köpte jag: Femkornsflingor (Havre-, vete-, korn-, råg- och risflingor), Dinkelflingor, Pumpakärnor och Boveteflingor. Detta har nu blandats ihop tillsammans med Linfrön och Psylliumfrön som jag redan hade hemma. Tyvärr inte ekologiska... Men jag måste ju göra slut på de jag har hemma först. Jag har även små torkade äppelbitar som jag köpt. Men jag ska testa müslin "naturell" först o se hur det blev. Så kan man ta äpplebitarna över på tallriken sen.

Resultatet är inte provsmakat än. Jag gör det i morgon... Rapport kommer då.


Idag fick jag dessutom storstädat sovrummet. Yesss. Rev upp lakanen, dammsög hela sängen, vädrade kuddar o täcken och vädrade ut rejält i rummet. Skönt att äntligen få det gjort.

Av Nenny - 16 augusti 2007 16:58

Så skulle vi kanske se ut nåt sånt här?!?!

Här är Björne först. Likt eller hur!!! Och sen kommer jag....

Sidan ni kan göra detta på hittar ni HÄR


Hmm Av någon anledning skulle det vara väldigt svårt att få bilderna att ligga snyggt på sidan... Jag verkar inte få rätt på det.... Själve fan.


Fast nu verkar det se bra ut. På min dator i alla fall.... Haha


 

 















Av Nenny - 16 augusti 2007 13:20

Det var väl själve fan vad tiden ska gå snabbt när man har hur mycket som helst av den. Gah.....


Igår var det tandläkarbesök på schemat. Inga hål. Hurra för mig!!

Idag har vi lämnat bilen på 12000 mila service. Det går nog loss på 8000 - 9000 kr skulle jag tro.

Har slängt igång 4 maskiner tvätt idag. Jag har hängt upp 3 och nu är det knökfullt på torkställningen. (Har varken tumlare eller torkskåp) Var göra av resten???


Det var så mycket jag skulle gjort på min semester men nästan inget har blivit gjort. Jag hade planerat en rejäl storstädning av HELA lägenheten. Ni vet, dammsuga soffan, vädra madrassen, städa ugnen, putsa fönster, rengöra köksfläkten  o sånt. Städa bakom, under, över o mellan saker. Men det blev inte av.

Jag ville åkt ut på massa utflykter o roadtrips. Det blev inte heller av.

Jag skulle motionerat o lagat nyttig mat hela semestern. Det blev inte heller av.

Jag ville slappa på balkongen o bara läst o sånt. Det blev inte heller av.

Det har mest bara blivit massa sittande framför datorn. =(


Nu är det bara ett par dagar kvar på semestern. Ångesten börjar redan komma krypande. =(

Vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte.


Eftersom jag gillade panacottan på bröllopet så mycket så har jag testat att göra egen idag. Den står i kylen nu. Återkommer med resultat....



Uppdatering: Så här blev det!!!
Receptet:

1 dl Gelésocker

3-4 dl grädde

smaksättning

  (tex 1 tsk vaniljsocker eller 1 msk kakao)


Receptet står på baksidan av Gelésockret. Förpackningen alltså...


Jag hade vaniljsocker i. Gott gott. Den är ju knappt kalorisnäll eftersom det i stort sett bara är grädde... Men jag ska prova en smalare variant nästa gång. Med magrare grädde eller blanda ut det med mjölk.


Av Nenny - 13 augusti 2007 20:27

Jag lyckades tydligen bli myggbiten 6 gånger! i lördags. Populär var jag tydligen.

3 bett på min högra axel. Värsta myggfesten... två av dessa på axlen precis intill varandra och ett ett par cm bort.

Ett på högra foten och två på högra benet. Och helvete vad det kliade inatt. Myggen brukar inte gilla mig men tydligen var jag nån delikatess i lördags. Shit.

Björne däremot som myggorna brukar gilla fick ETT sketet bett på armen. Hmpf....

Av Nenny - 13 augusti 2007 11:04

Jag börjar med veckans, hör o häpna, MINUS!!!! Jag redovisar 77,5 idag. Vilket innebär -1,2 kilo på en vecka. Wohooooooo!!!!  Detta trots Gotlandsresa med god mat o Bröllop med god mat. Jag är supernöjd!!!

 

Vi var på Gotland förra veckan. Medeltidsveckan. Fast vi var bara där ett par dagar.  Mycket utklätt folk, skitskön stämning, supergod mat, en del godis, mycket promenerande och mysigt till tusen. Jag ville köpa lite kläder där men det är ju inte lönt nu eftersom jag ska ner ca 20 kilo till... Men vi köpte massa mönster så vi kan sy själva. Jag har hämtat symaskinen hos mamma och vi har köpt lite tyg på ikea att öva på. Jag har i stort sett inte sytt sen syslöjden i skolan. Så nästa gång ska vi också ha fina kläder på oss...




Måste ju också ha en bild när man sitter på en bagge. I Visby har de sånna här fina baggar istället för vanliga "betongsuggor". Mycket, mycket finare än en vit betongklump med orange färg på. Eller hur??? Det finns ett par bilder på hemsidan under EFIT.

.

.

.


 

I lördags var vi på Johan och Jennys fina bröllop. Johan är Björnes kusin. Det var ett mycket vackert bröllop! Och maten var givetvis god. Speciellt efterrätten. Panacotta med melbasås. Oj vad gott det var. Mums. Så här såg jag ut: Jag gör en liten nigning och har tungan mellan tänderna. Därav den konstiga posen.


Tack Jenny o Johan för en supertrevlig kväll!!!! All lycka till er!!!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards