Direktlänk till inlägg 14 januari 2008

Mörk choklad

Av Nenny - 14 januari 2008 12:50

chokladaskJag börjar fatta det här med mörk choklad nu. Man ska bara hitta rätt sort. Och den ska smälta sakta i munnen, INTE tuggas.

 Så här kommer ett tips till. Nu känner jag att jag faktiskt kan unna mig godis varje dag. Men det behöver inte alls vara 300 g lösgodis o en chipspåse. Det räcker med en liten, liten bit mörk choklad.


Jag hittade denna ask när jag handlade på Coop igår.

Asken innehåller 24 st små, små chokladkakor ā 10 g. Det låter pyttelitet när man är van vid 200g. Eller hur?! Men efter att ha provat detta är jag såld. En liten kaka på 10 g kan med fördel delas i upp till 4 - 8 småbitar. Jo det går faktiskt. Och sen njuter man en liten, liten bit i taget. Låt den sakta smälta i munnen...


En liten bit efter maten. En liten bit till filmen på kvällen. En liten bit just när suget börjar komma.


Asken fanns bara just med denna sorten. 70% mörk choklad. Premium serien har ju annars många varianter att välja på har jag sett men denna asken hittade jag bara detta alternativet.


Och åter igen så är det inte alls meningen att fresta er. Förlåååååååt.... Men detta kommer att hjälpa mig i min viktnedgång.

Äntligen ett "godis" som ju tom är lite nyttigt. Mörk choklad innehåller ju antioxidanter. Och det går nog inte att sätta i sig 200g av detta som man gör med ett mjölkcholkad tex.


Testa det. Byt ut din godispåse mot lite mörk choklad nån dag. Testa ett par olika sorter tills du hittar just DIN sort. =)


Update... Och ät den gärna ihop med en kopp grönt te. Det är en bra komination!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

14 januari 2008 13:14

Ja, visst är det tur att mörk choklad finns, ett liv utan sötsaker vore inte kul...!!
Stort grattis till viktminskningen!!
Kram karin

 
Filifjonkan

Filifjonkan

14 januari 2008 14:19

Så fin asken ser ut! Perfekt när man kan köpa en sån ask med små små förpackningar i.
Härligt att du har hittat din choklad! :-D

Ha en fin måndag!
Kram!

http://www.metrobloggen.se/filifjonkan

 
Marie.Hj

Marie.Hj

14 januari 2008 15:24

Tack för tipset! Det låter ju jättebra, att man kan nöja sig med bara lite...

http://batgirlsblogg.blogspot.com

 
emelie

emelie

14 januari 2008 20:16

håller fullständigt med!! man kan inte äta mörk choklad på samma sätt som ljus! man kan inte trycka i sig 200 gram på en gång! no way! mycket praktiskt! och när man vant sig emd mörk blir det plötsligt svårt att äta ljus! den ljusa smakar smör i jämförelse...!

http://emliscious.blogspot.com

 
Angel

Angel

14 januari 2008 20:28

Tack för tipset, ska prova det!

Har en utmaning som ligger och väntar på dig hos mig....kom och se...

Angel

http://angelwings.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

15 januari 2008 08:32

Tack snälla!!!!!!!!!!! Jag känner mig skitnöjd ifrån att varit en tjej som vräkt i sig godis & varit gravid till denna lilla underbara positiva människan nu...
Oh den chokladen låter intressant.. var den dyr??

http://75kilo.wordpress.com

 
Linda

Linda

17 januari 2008 09:33

Det var jag som hade wordpress innan som du har länkat till..
Bytte adress, undrar om man kanske kan få låna din bakgrund till att göra en presentationsbild..

http://75kilo.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nenny - 13 mars 2009 13:51

Ville bara påminna er om att jag inte längre kollar av kommentarer i denna bloggen.   Jag bloggar numera på följande adress: http://nenny.se/blogg/   Uppdatera gärna era länkar!!    Vi ses där!! =) ...

Av Nenny - 30 januari 2009 07:45

Bloggagratis har gjort sitt. Den har tjänat mig väl men det är dags att dra vidare känner jag. Utforska nya vidder. =) --------------------------------   Bloggen flyttar till: http://nenny.se/blogg/   -------------------------------- Jag är tillbaka!...

Av Nenny - 26 januari 2009 19:12

Tack för att ni tänker på mig! Det värmer. =)   Jag mår bra. Tänkte bara säga det. Ni behöver inte vara oroliga.   Men bloggandet har på nåt sätt gått in i väggen. Jag har varken lust att skriva eller läsa. Vet inte riktigt vad som har hänt. Jag vill...

Av Nenny - 22 januari 2009 12:31

Har inte riktigt varit på blogghumör på ett par dar. Har knappt varit ute hos er andra och inte skrivit så mycket själv. Känner mig låg. Nu börjar det ta emot lite med ViktVäktarna. Farligt farligt. Jag har inte fyllt i en checklista på hur länge so...

Av Nenny - 20 januari 2009 20:24

Vår diskmaskin krånglar...igen. (Jävla skitmaskin) Björne har tandvärk och måste dra ut en tand. Smärtsamt och dyrt. Jag hänger inte med i skolan. Känner mig som värsta ufot. Pointsräknandet går väl sådär i nuläget.   Bah.   Det känns bättre när m...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se