Direktlänk till inlägg 13 september 2008

En fråga kom...

Av Nenny - 13 september 2008 06:44

"Hej! Jag läser att du gör en detox. Har du några bra tips på hur man börjar eller vad som helst? Jag har handlat hem lite grejer och funderar på att börja redan imorgon, fast ikväll har jag ätit lite chips och godis, vet du om det påverkar detoxen lite? Jag menar, ska man dra ner på sånt innan eller är det bara att köra? Tacksam för svar :D"

Jannike


Hej hej Jannike!

Jag är ingen expert på ämnet, men visst jag har ju läst en hel del. ;)

De flesta säger att man ska börja redan ett par dagar innan med att trappa ner på bla kaffe, socker, chips, kakor osv. Dvs den mat som inte är tillåten under en detox. Det gör att kroppen vänjer sig lite lättare.


Hela tanken med en detox är att kroppen får vila ifrån alla "gifter" (bla socker, bekämpningsmedel, transfetter, färgämnen och konserveringsmedel. Även typ avgaser och cigarettrök som kan innehålla diverse tungmetaller) som den annars får i sig.


Nu finns det ju inte bara EN mirakeldetox utan det finns flera olika. Jag utgår från "Gå ner i vikt och Rena Kroppen med Detox" av Ulrika Davidsson. Hennes metod går ut på att äta i stort sett bara frukt och grönt (med lite andra tillåtna livsmedel). Du ska undvika tex: kött, mejeriprodukter, kaffe, säd, salt osv. Du ska också undvika tex ris, pasta osv.


Det bästa är att äta ekologiskt då den maten innehåller väldigt mycket mindre bekämpningsmedel och gifter. Det är också viktigt att dricka mycket vatten unden denna tiden. Minst 2 liter om dagen för att rensa ut och för att du ska må bra.

De första dagarna kan man få huvudvärk, ledvärk eller tex ångest. Detta brukar dock gå över på ca 3-4 dagar.


Ulrikas recept är sammansatta för att ge en rensande efekt på levern och för att få variation mellan näringsämnena.

Jag rekomenderar att du köper/lånar nån form av bok (det finns en hel del att välja på har jag sett) eller googlar runt på massa sidor och läser. För det kan nog vara svårt att göra helt på egen hand.


Hoppas det gav lite svar på din fråga?!


Lycka till!! =)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jannike

13 september 2008 11:36

Tack så hemskt mycket för ditt svar! Jag får besöka en bokaffär och se om jag hittar åt någon passande bok. Lycka till med din detox! =) Kram Jannike

 
Anna

Anna

14 september 2008 13:28

Hm.. min utmaning kanske inte passar dig om du gör en detox men du kan ju kolla in iaf... :)

http://kanjagblismal.blogg.se/2008/september/utmaning-din-svaghet.html

http://kanjagblismal.blogg.se

 
mem

mem

14 september 2008 20:34

Hej hej, tusen tack för dit hejjande!! Det värmer! Jag ska självklart hejja lika mycket tillbaka!! Ska bli spännande att se vad du tycker om detoxandet, har ev planer på att prova det senare i höst! Ha det fint! Kram

http://smaljeans.blogg.se

 
BeaTris

BeaTris

15 september 2008 10:07

En utmaning till dig hos mig =)

http://beatris.bloggagratis.se

 
Annalee

Annalee

15 september 2008 10:56

Hej! Du har en utmaning hos mig! Kram, A

http://aleelin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nenny - 13 mars 2009 13:51

Ville bara påminna er om att jag inte längre kollar av kommentarer i denna bloggen.   Jag bloggar numera på följande adress: http://nenny.se/blogg/   Uppdatera gärna era länkar!!    Vi ses där!! =) ...

Av Nenny - 30 januari 2009 07:45

Bloggagratis har gjort sitt. Den har tjänat mig väl men det är dags att dra vidare känner jag. Utforska nya vidder. =) --------------------------------   Bloggen flyttar till: http://nenny.se/blogg/   -------------------------------- Jag är tillbaka!...

Av Nenny - 26 januari 2009 19:12

Tack för att ni tänker på mig! Det värmer. =)   Jag mår bra. Tänkte bara säga det. Ni behöver inte vara oroliga.   Men bloggandet har på nåt sätt gått in i väggen. Jag har varken lust att skriva eller läsa. Vet inte riktigt vad som har hänt. Jag vill...

Av Nenny - 22 januari 2009 12:31

Har inte riktigt varit på blogghumör på ett par dar. Har knappt varit ute hos er andra och inte skrivit så mycket själv. Känner mig låg. Nu börjar det ta emot lite med ViktVäktarna. Farligt farligt. Jag har inte fyllt i en checklista på hur länge so...

Av Nenny - 20 januari 2009 20:24

Vår diskmaskin krånglar...igen. (Jävla skitmaskin) Björne har tandvärk och måste dra ut en tand. Smärtsamt och dyrt. Jag hänger inte med i skolan. Känner mig som värsta ufot. Pointsräknandet går väl sådär i nuläget.   Bah.   Det känns bättre när m...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se