Direktlänk till inlägg 17 november 2008

Funderingar

Av Nenny - 17 november 2008 20:43

Jag har under veckan varit riktigt nere (mest på grund av vikten) vilket har lett till att jag tröstätit. Vilket i sin tur gjort att jag gått upp mer igen. Vilket har gjort mig ännu mer nere. Vilket har lett till mer tröstätnig (och mer viktuppgång). En fruktansvärt ond spiral som är enormt svårt att ta sig ur.


Jag vet inte om det varit fullmånen, galna kvinnohormoner, en kombination av de två eller vad. Men det har fått mig att fundera. Vad är det egentligen för kraft som gör att jag väljer att äta en påse godis istället för att låta bli? Vad är det som får mig att slänga en halväten påse chips ena dagen bara för att köpa en ny påse nästa? Vad är det för kraft som får mig att välja en pizza trots att jag egentligen inte är hungrig??


Varför är kraften som säger åt mig att göra vissa saker starkare än den motsatta? Varför har jag inte kontroll över min egen kropp och mina egna tankar? Varför kan jag inte styra över mig själv?? Varför förlorar jag alltid när jag kämpar mot mig själv?  (För det är ju det jag gör) Är jag så svag?


Kanske schizofren? Dubbla personligheter låter inte alls omöjligt. Den ena starkare än den andra. Den andra vinner alltid. Spelar ingen roll vad jag gör.


Den ena bryr sig och anstränger sig.
Den andra skiter i vilket.


Nu ska vi spela lite WoW i alla fall. Båda två!   ;)

 
 
Mona

Mona

17 november 2008 22:16

för mig har det varit såhär tidigare gånger, jag har gått in i det hela för hårt och därför inte klarat av att hålla mig borta från onyttigheter... jag har inte fixat att börja träna och äta nyttigt samtidigt utan varit tvungen att komma in i maten först och sen träningen. ta mig ut och gå som enda motion till en början och sen dränka mig i vatten dagarna igenom...

jag tycker du kämpar på bra. alla har vi våra upp och nedgångar men ge inte upp!!

http://mittimittliv.bloggagratis.se

 
Coyntha

Coyntha

18 november 2008 09:31

Hej gumman! Vi alla har sådana dagar. Vad det gäller är att inte ger upp.

Jag föreslår att du börja med att hitta på riktig tid med motionen. Det räcker inte att försöka utan att prioritera det.

Vi alla har 100% saker att göra. Om du, t.ex ser mina dagar, du kan inte tro att jag har tid eller kraft för att gå ut och träna. Jag går upp kl5.00 varje dag, jag pendlar 1 timme gram och tillbaka till jobbet. Jag brukar komma hem vid kl19.
Sen har jag barn som vill ha mat och behöver en mamma. Tror du att jag har tid med träningen?? nejjjj! Men jag gör det ändå.
Varför? För att det är så viktigt att spendera lite tid för sig själv. Vad får jag tillbaka? MYCKET!! För av allt, för jag ENERGi för att förtsätta. Då äter jag bra för att jag har tränat.
Jag vet du har mycket att göra med skolan, men tänkt på mig nästa gång!! Du har inga barn eller nån som kommer och behöver din tid. Det är du och din älskling och ni kan planera lite bättre.
Du kan gumman! Det är bara att bestämma sig.
Jag vet hur man mår.... men jag vet oxå att du kan!
Jag peppar dig ok? Kram kram!

http://www.coyntha.wordpress.com

 
Lillgrisen

Lillgrisen

18 november 2008 11:50

Kloka funderingar, jag hade kunnat skriva det där själv :o) Tala om när du kommer på svaret!

http://lillgrisen.bloggagratis.se

 
Angel

Angel

18 november 2008 13:05

Jag har också sådana dagar och då finns det ingen gräns på hur mycket jag äter... så jag förstår dig precis!

Angel

http://angelsblogg.wordpress.com

 
Anna

Anna

18 november 2008 19:03

Been there, done that. Folk verkar inte förstå mig när jag pratar om att jag v e r k l i g e n kan frossa, de tror att det rör sig om en påse godis eller så när det egentligen handlar om att rota fram allt ätbart som finns hemma i skåpen och äta tills jag kräks. Mår jag sedan bättre av att ha givit vika för matmonstret? Knappast.
Men jag vet hur det känns det där eviga dividerandet två viljor emellan och den dåliga sidan vinner närapå alltid. Fram tills nu, efter kontraktet jag skrev med syrran har det närapå gått som en dans och trots perioder av mindre motion går jag tack vare detta stadigt nedåt. Har du gett det en chans?

http://onestomachfluaway.blogg.se

 
anna

anna

21 november 2008 09:37

Jag kännde mig mer som dig förut men sen jag ändrade tankar om mig själv klarar jag av saker mycket bättre. Sen så länge du motionerar kan du unna dig lite godis om du behöver. Det bästa jag har gjort är att sluta banta och röra på mig mer. Ta till vara på all vardagsmotion du kan och när du väl börjar komma i väg på träningspass är det svårt att inte fortsätta att göra det, så är det för mig. Jag har även iförskaffat mig puls klocka + att jag har stegräknare och det motiverar mig också. Så ge inte upp det går att lyckas. Jag mår skit bra just nu.
Kram
Anna

http://annassmalaliv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nenny - 13 mars 2009 13:51

Ville bara påminna er om att jag inte längre kollar av kommentarer i denna bloggen.   Jag bloggar numera på följande adress: http://nenny.se/blogg/   Uppdatera gärna era länkar!!    Vi ses där!! =) ...

Av Nenny - 30 januari 2009 07:45

Bloggagratis har gjort sitt. Den har tjänat mig väl men det är dags att dra vidare känner jag. Utforska nya vidder. =) --------------------------------   Bloggen flyttar till: http://nenny.se/blogg/   -------------------------------- Jag är tillbaka!...

Av Nenny - 26 januari 2009 19:12

Tack för att ni tänker på mig! Det värmer. =)   Jag mår bra. Tänkte bara säga det. Ni behöver inte vara oroliga.   Men bloggandet har på nåt sätt gått in i väggen. Jag har varken lust att skriva eller läsa. Vet inte riktigt vad som har hänt. Jag vill...

Av Nenny - 22 januari 2009 12:31

Har inte riktigt varit på blogghumör på ett par dar. Har knappt varit ute hos er andra och inte skrivit så mycket själv. Känner mig låg. Nu börjar det ta emot lite med ViktVäktarna. Farligt farligt. Jag har inte fyllt i en checklista på hur länge so...

Av Nenny - 20 januari 2009 20:24

Vår diskmaskin krånglar...igen. (Jävla skitmaskin) Björne har tandvärk och måste dra ut en tand. Smärtsamt och dyrt. Jag hänger inte med i skolan. Känner mig som värsta ufot. Pointsräknandet går väl sådär i nuläget.   Bah.   Det känns bättre när m...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards